Metsäekonomistiklubi

Ilmastokysymykset ovat olleet ajankohtaisempia kuin ehkä koskaan viime syksynä julkaistun IPCC:n raportin jälkeen. Metsien hiilinielut ovat nousseet esiin yhtenä ratkaisuvaihtoehtona ilmaston lämpenemisen hidastamisessa. Metsätieteen päivän 2019 metsäekonomistiklubin iltapäiväsession tarkoituksena on lisätä tietoa hiilimarkkinoiden ja päästökaupan merkityksestä metsien käytölle sekä markkinakeinoihin liittyvistä mahdollisista riskeistä. Session aihe tukee samalla aamupäivällä olevaa uudistuneen metsälain vaikutuksiin liittyvää teemaa. Metsäekonomistiklubin sessioon toivotaan esityksiä sekä taloustieteen, normatiivisen säätelyn että kansainvälisen ilmastopolitiikan näkökulmasta.

13:45-14:45
Metsät EU:n ilmastopolitiikassa – tapaustutkimus Suomen metsien tilinpitosuunnitelmasta, Samuli J. Korhonen, Sampo Pihlainen, Olli Tahvonen
Metsien hiilinielut päästökauppajärjestelmissä – tapaustutkimus Kaliforniasta ja Uudesta Seelannista, Nico Österberg, Sampo Pihlainen, Olli Tahvonen

14:45-15:15 Kahvitauko

15:15-16:30
Metsähiilen ja albedon ilmastosääntelyn markkinatason vaikutukset, Aapo Rautiainen, Jussi Lintunen, Jussi Uusivuori
Optimaalinen hiilensidonta jatkuvapeitteisinä hoidetuissa sekametsissä, Aino E. Assmuth, Janne Rämö, Olli Tahvonen
Metsitystuen mahdollisuudet ilmastopolitiikassa, Henrik Wejberg

Metsäekonomistiklubin yhteyshenkilö: Jussi Leppänen (etunimi.sukunimi [ät] luke.fi).