Taksaattoriklubin iltapäiväsessio (Sali 104, 1. kerros)

Metsänarviointi- ja suunnittelumenetelmien avulla on perinteisesti laadittu puuston kehittymistä koskevia ennusteita ja sen tuotantoa parantavia ohjeita. Puun käytön ennakoidaan ja halutaan lisääntyvän lähivuosina merkittävästi. Onko metsien kasvu nostettavissa 150 miljoonaan kuutiometriin? Riittävätkö saatavilla olevat metsävaratiedot ja metsää kuvaavat mallit metsien käyttömahdollisuuksien arviointiin, ottaen huomioon eri puutuotteet ja metsien erilaiset kasvatusvaihtoehdot? Onko uudesta teknologiasta apua tiedon hankinnassa? Taksaattorit pohtivat näitä metsätaloutemme peruskysymyksiä iltapäiväsessiossaan.

Puheenjohtaja: Jari Vauhkonen, Itä-Suomen yliopisto

Ohjelma

Mikäli puhuja on antanut luvan Powerpoint-esityksensä PDF-version julkaisemiseen, se avautuu esityksen nimen jäljessä olevasta PDF-linkistä. Esitysten käyttö on sallittu CC BY 4.0 -lisenssillä.

13.45–14.45

Kestävät hakkuut ja metsien kasvu (PDF), Juha Lappi, Luonnonvarakeskus

Hakkuun ja hakkuutavan vaikutus puuntuotokseen ja muihin metsän ekosysteemipalveluihin (PDF), Timo Pukkala, Itä-Suomen yliopisto

14.45–15.15 Kahvitauko (2. kerroksen kabinetti)