Tapahtumat Jäsenet Kokoukset Hallitus Julkaisut
Huomionosoitukset Simo Poso -palkinto Innovaatiopalkinto

Taksaattoriklubi perusti vuonna 2001 Simo Poso -palkinnon, joka jaetaan joka toinen vuosi parhaasta metsänarvioimistieteen pro gradu -työstä. Kaikki edellisen palkinnon jälkeen valmistuneet työt otetaan huomioon. Alkuperäinen palkintosumma 335 euroa korotettiin 400 euroon vuonna 2009 ja klubin saaman lahjoituksen turvin 1000 euroon vuonna 2015. Palkinto luovutetaan klubin kevätseminaarin yhteydessä.

Valinnan ensimmäisessä vaiheessa Joensuun ja Helsingin yliopistojen metsäninventoinnista ja metsäsuunnittelusta vastaavat professorit valitsevat kumpikin kaksi palkintoehdokasta omasta yliopistostaan. Valintaperusteina ovat pro gradujen saamat arvosanat ja yliopistojen arviointikriteerit. Valinnan toisessa vaiheessa klubin hallituksen nimeämä ansioitunut taksaattori valitsee ehdokkaista mielestään parhaimman ja/tai merkittävimmän.

Palkinnonsaajat

2017 Eetu Kotivuori, Itä-Suomen yliopisto
Valtakunnalliset laserkeilauspohjaiset puuston pituus- ja tilavuusmallit

2015 Juha Inkilä, Itä-Suomen yliopisto