25.9.2009

Metsätieteen päivä 2009

Suomen Metsätieteellinen Seura järjestää Metsätieteen päivän Helsingissä keskiviikkona 4.11.2009. Päivän teemana on "Metsätiedon istuttaminen käytäntöön". Aamupäivän tilaisuudessa kuullaan neljä ajankohtaista esitelmää sekä paneelikeskustelu. Tilaisuuden puheenjohtajana toimii johtaja Ritva Toivonen, Metsätalouden kehittämiskeskus Tapiosta. Iltapäivän tilaisuuksien aiheina ovat "Turvemaat metsätaloudessa, vesiensuojelussa ja luonnonsuojelussa, "Markkinatalouden rooli puumarkkinoilla",  "Taksaattoritiedon istuttaminen käytäntöön" sekä "Näkökulmia puunkorjuun kehitykseen ja kehittämiseen ".

Aamupäivän tilaisuudessa julkistetaan myös seuran satavuotista taivalta kuvaava laaja historiateos Metsätyypeistä laserkeilaajiin - Suomen Metsätieteellinen Seura 100 vuotta. Kirjan esittelevät emeritusprofessori Matti Leikola ja kirjan toimittaja FM Tero Halonen.

Seuran 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestämme tänä vuonna iltatilaisuuden ja posterinäyttelyn Kansallissalissa (Aleksanterinkatu 44), jossa on tarjolla buffet-illallinen. Posterinäyttelyyn osallistuvilta pyydetään ennakkoon posterin nimi ja lyhyt abstrakti. Posteriabstraktit pyydetään lähettämään seuran toimistoon: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., 19.10.2008 mennessä. Posterin kooksi suosittelemme A0. Lisätietoja seuran toimistosta. Yleisöäänestyksen perusteella valitaan ja palkitaan "Vuoden 2009 Metsätieteen päivän paras posteri".

Metsätieteen päivän ohjelma on tämän tiedotteen liitteenä. Tilaisuudet ovat maksuttomia, mutta tilavarausten ja tarjoilun vuoksi sitovat ilmoittautumiset pyydetään tekemään 23.10.2009 mennessä tällä lomakkeella.

Tervetuloa osallistumaan Metsätieteen päivään 2009!

Moderni metsätiede yhteiskunnan suunnannäyttäjänä. Suomen Metsätieteellisen Seuran 100-vuotiskirjanäyttely

Juhlavuoden kunniaksi järjestetty kirjanäyttely oli koko kesän esillä Suomen Metsämuseo Lustossa. Syyskaudella näyttely on avoinna vuoden loppuun saakka Viikin tiedekirjastossa, Infokeskus Korona, 1. krs:n aula. Näyttelyyn on kerätty edustava otos ensisijaisesti viime vuosikymmenen aikana julkaistusta pääasiassa suomenkielisestä metsätieteellisestä ja metsäaiheisesta kirjallisuudesta. Näyttelyä varten on kirjoitettu esite, jossa esitellään lyhyesti yhdeksään eri teemaan jaettua kirjallisuutta. Esite on vapaasti saatavilla näyttelyn yhteydessä. Se on myös saatavilla pdf:nä seuran www-sivuilta.

Klubien toimintaa

Taksaattoriklubi järjestää paikkatietomarkkinoille ti 3.11. (klo 13:00-15:30) oman seminaarin, tällä kertaa teemalla "Ilmakuvien tarve metsäsuunnittelussa". Seminaarin alateemoina ovat leimikon suunnittelu laserdatasta ja kuvioton suunnittelu, kuviointi laserdatasta sekä puulajitulkinta laserdatasta. Seminaarin tarkempi ohjelma on nähtävissä: http://www.metsatieteellinenseura.fi/klubit/114-taksaattoriklubi. Tervetuloa!

Syysterveisin,
Pia Katila