Tässä tiedotteessa:

* Uusia jäseniä
* Valokuvanäyttely

APURAHAT HAETTAVISSA 18.1. – 20.2.2012

Suomen Metsätieteellinen Seura (SMS) toimii Suomen metsätieteellisen tutkimustyön hyväksi. Tarkoituksen toteuttamiseksi seura myöntää hallinnassaan olevien rahastojen tuotoista SMS:n apurahoja metsätiedettä edistäviin tarkoituksiin: tutkimusapurahoja, matka-apurahoja, apurahoja muuhun kansainväliseen toimintaan, kieliopintoihin ja muihin metsätiedettä edistäviin toimintoihin.

Lisäksi Suomen Metsätieteellisen Seura jakaa Metsämiesten Säätiön IUFRO-toimintaan myöntämän apurahan edelleen tutkijoille. Apurahoja myönnetään tutkijoiden osallistumiseen IUFRO-toimintaan ulkomailla ja IUFRO-toiminnan järjestämiseen Suomessa.

SMS:n apurahojen ja IUFRO-apurahojen haku alkaa 18.1.2012 ja päättyy 20.2.2012 klo 16:00. Apurahoja haetaan sähköisellä apurahahakujärjestelmällä.

Ennen hakemuksen laatimista hakijoita pyydetään lukemaan huolellisesti ohjeet apurahojen hakijoille ja ohjeet sähköisen järjestelmän käyttöön. Ohjeet löytyvät SMS:n verkkosivuilta.

Päätös apurahoista tehdään maaliskuun loppuun mennessä. Myönnetyistä apurahoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti. Apurahat julkistetaan SMS:n kevätkokouksessa maalis-huhtikuussa.

Apurahoista tarkemmin tämän linkin kautta.

JÄSENMAKSUT 2011

Syyskokous päätti pitää jäsenmaksut ennallaan vuonna 2011. Henkilöjäsenmaksu on siis 50 € ja se sisältää Silva Fennican vuosikerran. Jäsenmaksulaskun yhteydessä voi tilata Metsätieteen aikakauskirjan vuosikerran edulliseen jäsenhintaan 35 € (normaalihinta 70 €). Jäsenmaksulaskut on jo postitettu. Maksun eräpäivä on 27.1.2012. Maksathan jäsenmaksusi ajoissa. Kannattajajäsenmaksu on 800 € ja laskut postitetaan pikapuoliin.

Suomen Metsätieteellinen Seura kiittää kaikkia jäseniään suomalaisen metsätieteen ja metsätieteellisen julkaisutoiminnan tukemisesta!

SYYSKOKOUKSEN KUULUMISIA

Seuran syyskokous pidettiin Tieteidentalolla 30.11.2012. Kokouksessa kuultiin professori Seppo Kellomäen tekemä Silva Fennican ja Metsätieteen Aikakauskirjan lukijatutkimuksen tuloksia. Lukijat ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä molempiin sarjoihin, vaikka kehittämiskohteitakin löytyi. Saatu palaute otetaan huomioon molempia sarjoja kehitettäessä. Selvitys löytyy kokonaisuudessaan seuran verkkosivustolta kohdasta "Ajankohtaista".

Seuran hallituksen puheenjohtajaksi valittiin MMT Ari Laurén (Metsäntutkimuslaitos) ja varapuheenjohtajaksi professori Timo Tokola (Itä-Suomen yliopisto). Erovuoroisten hallituksen jäsenten tilalle valittiin uusiksi jäseniksi professori Heljä-Sisko Helmisaari (Helsingin yliopisto) ja MMT Liisa Kulmala (Helsingin yliopisto). Hallituksen jäseninä jatkavat MMT, VTM Arto Kariniemi (Metsäteho), professori Heimo Karppinen (Helsingin yliopisto) ja professori Eija Pouta (Maa- ja elintarviketalouden tutkimuslaitos). Tilintarkastajkasi valittiin KTM, KHT Kimmo Rautvuori ja toiminnantarkastajaksi MMM Harri Hänninen. Varatoiminnantarkastajina jatkavat MMM Tapio Rantala ja MMM Jussi Leppänen. Hallituksen jäsenten ja toimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät seuran verkkosivuilta.

SILVA FENNICAN JÄSENTILAUS SÄHKÖISENÄ

Seura valmistelee Silvan Fennican muuttamista ainoastaan sähköiseksi julkaisuksi parin vuoden aikataululla. Mikäli kirjahyllysi tuntuu jo nyt liian täydeltä, voit korvata Silva Fennican postitetun painoversion sähköpostiisi tulevalla ilmoituksella aina uuden numeron ilmestyessä. Ilmoitus lähetetään samana päivänä kuin uusi numero ladataan verkkosivulle, posti ottaa aikansa ennen kuin painettu lehti putoaa postiluukusta. Tähän mennessä 59 jäsentä on käyttänyt tätä mahdollisuutta.

Mikäli haluat luopua Silva Fennican paperiversiosta, lähetä sähköposti osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ja kirjoita otsikkoriville: Silva Fennica vain sähköisenä. Mikäli lähetät ilmoituksen kannattajajäsenen edustajana, kirjoita sähköpostin viestikenttään kenen tilausta ilmoitus koskee sekä haluatko kaikki kannattajajäsennumerot sähköisenä.

Jos haluat edelleen Silva Fennican painoversion tai olet jo ilmoittautunut haluavasi lukea vain sähköistä versiota, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

METSÄBIOLOGIAN KERHON VUOSIKOKOUS JA SEMINAARI

Suomen Metsätieteellisen Seuran Metsäbiologian kerhon vuosikokous pidetään torstaina 2. helmikuuta 2012 klo 16.30 alkaen Tieteiden talon salissa 309 (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki).

Tilaisuus alkaa kokousesitelmillä, joita seuraa kahvitarjoilu, ja vuosikokous klo 18.00 alkaen

Ohjelma

16.30-17.00  FT Arto Marjakangas: Kohti elinvoimaisia metsäkanalintukantoja - hoitosuunnitelman pääteesit
17.00-17.30  FT Janne Miettinen: Metson elinympäristötarpeista ja talousmetsien rakennepiirteistä
17.30-18.00  Keskustelua ja kahvitauko
18.00-          Vuosikokous

Ilmoittautumisia pyydetään kahvitarjoilun varaamiseksi 25.1.2012 mennessä sähköpostitse: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

UUSIA JÄSENIÄ

Seuran hallitus toivottaa tervetulleiksi uudet jäsenemme: Janne Korhonen, Veikko Möttönen ja Tuula Wallenius.

VALOKUVANÄYTTELY

Seuran sihteerin valokuvanäyttely "Monen kerroksen väkeä - valokuvia costaricalaisesta sademetsästä" on esillä helmikuun ajan Nurmijärven kunnan pääkirjastossa (Punamullantie 1, Nurmijärvi). Kirjasto on avoinna ma-to 10-20, pe 10-18 ja la 10-16.

Terveisin,

Sihteeri