Tässä tiedotteessa:

• Kevätkokous 19.4.2012
  • Metsähallituksen pääjohtajan Jyrki Kankaan lahjoitus Suomen Metsätieteelliselle Seuralle
  • Suomen Metsätieteellinen Seura jakoi apurahoja
  • IUFRO-toimihenkilöt voivat hakea tehtäviinsä avustusta ilman hakuaikoja
  • Jäsenasiat
  • Silva Fennican jäsentilaus sähköisenä

KOKOUSKUTSU

Suomen Metsätieteellisen Seuran sääntömääräinen kevätkokous pidetään Tieteiden talon (Kirkkokatu 6, Helsinki) salissa 505 torstaina 19.4.2012 klo 13  17.

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta.

3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen.

5. Seuran huomionosoitusten jako

• Pronssinen Cajander –ansiomitali
  • Suomen Metsätieteellisen Seuran mitali

6. Seuran opinnäytetyöpalkintojen jako

7. Seuran myöntämien apurahojen jako

8. Kevätkokousesitelmät

• Timo Kuuluvainen (Pronssinen Cajander –ansiomitali): ”Metsäekosysteemi kompleksina adaptiivisena systeeminä”
  • Matti Maltamo (Pronssinen Cajander –ansiomitali): ”Metsänarvioinnin tutkimusta ja käytännön sovelluksia”
  • Jussi Uusivuori (Pronssinen Cajander –ansiomitali): ”On the Economics of the Reference Levels for Forest Management Emissions in the EU”
  • Petra Straková (Väitöskirjapalkinto): ”Carbon dynamics in drained peatlands”
  • Marc Borrega (Väitöskirjapalkinto): ”Improving the performance of heat-treated and dried wood products”

9. Kakkukahvit palkittujen ja apurahan saajien kunniaksi

10. Vuoden 2011 tilinpäätösten, toimintakertomuksen ja tilintarkastuskertomuksen esittäminen

11. Vuoden 2011 tilinpäätösten vahvistaminen

12. Vastuuvapaudesta päättäminen hallituksen jäsenille ja muille vastuuvelvollisille

13. Kokouksen päättäminen.

Kahvitarjoilun varaamista varten pyydämme ilmoittamaan osallistumisesta viimeistään 16.4. sähköpostilla osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">'+addy_text60774+'<\/a>'; //--> . Tarjoilu on vähälaktoosinen. Ilmoitathan mikäli tarvitset kokonaan laktoosittoman tai gluteenittoman tarjoilun.

Vantaalla 4.4.2012

Suomen Metsätieteellisen Seuran hallitus

Liitteet: Toimintakertomus 2011
Tasekirja ja tilinpäätös 2011

LAHJOITUS SEURAN RAHASTOILLE

Metsähallituksen pääjohtaja MMT Jyrki Kangas täytti 50 vuotta 5.2.2012. Hän pyysi ohjaamaan merkkipäiväonnittelut lahjoituksena Suomen Metsätieteelliselle Seuralle. Lahjoituksia kertyi yli 20 000 €. Lahjoitus julkistettiin 23.3.2012 Metsähallituksen tiloissa Tikkurilassa pidetyssä tilaisuudessa, johon oli kutsuttu seuran ja metsähallituksen edustajien lisäksi muiden metsätalouden organisaatioiden, ympäristöjärjestöjen ja tiedotusvälineiden edustajia. Jyrki Kankaan toivomuksen mukaisesti kerätyt varat käytetään nuorten metsien monikäytön tutkijoiden tukemiseen.

Suomen Metsätieteellinen Seura kiittää Jyrki Kangasta ja kaikkia lahjoittajia suomalaisen metsätieteen ja erityisesti metsien monikäytön tutkimuksen tukemisesta!

SEURA JAKOI RAHASTOISTAAN 61 981 € APURAHOINA SEKÄ METSÄMIESTEN SÄÄTIÖN MYÖNNÖSTÄ 16 336 € IUFRO-TOIMINTAAN

Suomen Metsätieteellisen Seuran hallitus päätti kokouksessaan 19.3.2012 jakaa tutkimusapurahoja kuudelle uransa alkuvaiheessa olevalle tutkijalle, yhteensä 52 305 €. Apurahat on tarkoitettu 3  6 kk päätoimiseen tutkimustyöhön. Tutkimusapurahat myönnettiin väitöskirjan loppuunsaattamiseen tai muuhun tutkimuksen kannalta erityisen tärkeän vaiheen tukemiseen. Matka-apurahoja tieteellisiin kokouksiin jaettiin viidelle nuorelle tutkijalle, yhteensä 5 276 €, ja muuhun kansainväliseen toimintaan kolmelle hakijalle yhteensä 4 400 €. Hallitus joutui tekemään tiukan valinnan, sillä saapuneiden hakemus yhteisarvo ylitti moninkertaisesti rahastoista jaettavissa olleen tuen ja vain noin 13 % hakemuksista pystyttiin rahoittamaan.

Lisäksi seuran hallitus jakoi Metsämiesten säätiön IUFRO-toimintaan myöntämästä rahoituksesta 12 hakijalle yhteensä 16 336 €.

Myönnetyt apurahat on julkaistu seuran verkkosivulla.

IUFRO:N TOIMIHENKILÖT VOIVAT HAKEA TEHTÄVIINSÄ TUKEA ILMAN HAKUAIKAA

Suomalaiset IUFRO:n toimihenkilöt ovat päätukiryhmä Metsämiesten säätiön myöntämän IUFRO-toimintarahoituksen jaossa. IUFRO:n toimihenkilöt voivat hakea tukea tehtäviinsä koko vuoden ajan ilman hakuaikaa. Seuran hallitus jätti osan IUFRO-apurahasta jakamatta mahdollisia toimihenkilöiden tukitarpeita varten. IUFRO:n toimihenkilön, joka hakee tukea seuran apurahahakuajan ulkopuolella, tulee lähettää vapaamuotoinen hakemus seuran sihteerille (pekka.nygren (at) metla.fi). Tuen myöntämisen ehtona on, että toimihenkilö voi osoittaa, että hänellä on aktiivinen rooli IUFRO-tapahtumassa, johon hän hakee tukea.

JÄSENASIAT

Seura toivottaa tervetulleeksi uuden jäsenensä Tkt Jari Perttusen.

SILVA FENNICAN JÄSENTILAUS SÄHKÖISENÄ

Seura valmistelee Silvan Fennican muuttamista ainoastaan sähköiseksi julkaisuksi parin vuoden aikataululla. Mikäli kirjahyllysi tuntuu jo nyt liian täydeltä, voit korvata Silva Fennican postitetun painoversion sähköpostiisi tulevalla ilmoituksella aina uuden numeron ilmestyessä. Ilmoitus lähetetään samana päivänä kuin uusi numero ladataan verkkosivulle, posti ottaa aikansa ennen kuin painettu lehti putoaa postiluukusta. Tähän mennessä 75 jäsentä on käyttänyt tätä mahdollisuutta.

Mikäli haluat luopua Silva Fennican paperiversiosta, lähetä sähköposti osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">'+addy_text13072+'<\/a>'; //--> ja kirjoita otsikkoriville: Silva Fennica vain sähköisenä. Mikäli lähetät ilmoituksen kannattajajäsenen edustajana, kirjoita sähköpostin viestikenttään kenen tilausta ilmoitus koskee sekä haluatko kaikki kannattajajäsennumerot sähköisenä.

Jos haluat edelleen Silva Fennican painoversion tai olet jo ilmoittautunut haluavasi lukea vain sähköistä versiota, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Terveisin,

Sihteeri