Tässä tiedotteessa:

• Syyskokouskutsu
  • Maankäytön vaikutus hajakuormitukseen –hankkeen loppuseminaari Helsingissä 26.11.2012
  • Second call for papers, ”7th International Conference on Functional-Structural Plant models”, Saariselkä 9.14. June 2013
  • Jäsenasiat
  • Pidä yhteystietosi ajantasalla
  • Toimiston aukioloajat syksyllä

Syyskokouskutsu

Suomen Metsätieteellisen Seuran sääntömääräinen syyskokous pidetään Tieteiden talon (Kirkkokatu 6, Helsinki) salissa 309 torstaina 29.11.2012 klo 13 alkaen.

Käsiteltävät asiat

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin, pöytäkirjan tarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta.

3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen.

4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen.

5. Vahvistetaan seuran toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksujen suuruus vuodelle 2012.

6. Valitaan seuran hallituksen puheenjohtaja, varapuheenjohtaja ja kaksi hallituksen jäsentä erovuoroisten tilalle. Erovuorossa on hallituksen jäsen prof. Eija Pouta.

Uusia hallituksen jäseniä etsineen työryhmän esitys on:

• puheenjohtaja: Prof. Timo Tokola
  • varapuheenjohtaja: MMT, VTM Arto Kariniemi
  • jäsenet erovuoroisten tilalle: MMT Kalle Eerikäinen ja MMM Paula Horne

Kokouksessa läsnäolevat seuran jäsenet voivat tehdä muita esityksiä.

7. Valitaan kaksi tilintarkastajaa/toiminnantarkastajaa ja heille varahenkilöt vuodelle 2013.

8. Silva Fennican muuttaminen pelkästään sähköiseksi julkaisuksi. Esittelijä: päätoimittaja Eeva Korpilahti.

9. Muut mahdollisesti esille tulevat asiat.

10. Kokouksen päättäminen.

Vantaalla 12.11.2012

Suomen Metsätieteellisen Seuran hallitus

Maankäytön vaikutus hajakuormitukseen –hankkeen loppuseminaari

Aika: 26.11.2012 klo 12.00 - 16.00
Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki, Sali 104

Seminaarissa esitellään Maankäytön vaikutus hajakuormitukseen (MAHA) –hankkeen uusimpia tuloksia ja keskustellaan maaja metsätalouden yhteisistä vesiensuojelukysymyksistä. MAHA hanke järjestää tilaisuuden yhteistyössä Suomen Maaperätieteiden Seuran, Suomen Maataloustieteellisen Seuran ja Suomen Metsätieteellisen Seuran kanssa.

Ohjelma ja ilmoittautumislomake: http://www.metla.fi/tapahtumat/2012/hajakuormitus/index.htm

7th International Conference on Functional-Structural Plant models

Saariselkä 9.14. June 2013

The 7th International Conference on Functional-Structural Plant models will be organisated jointly by the Finnish Society of Forest Science, Finnish Forest Research Institute (Metla), and the Department of Forest Sciences at the University of Helsinki. The conference will be held in Hotel Riekonlinna, Saariselkä.

Second call for papers has recently been issued and abstract submission is now open.

We  call abstracts on the following themes, but do not exclude any topic useful for development of functional-structural plant models:

• Methods for functional-structural models: e.g., model structures, modelling software, parametrisation, model validation
  • Plant architecture models: e.g., techniques for imaging, measurement, and modelling
  • Tissue-level modelling: e.g., molecular genetics of plant development, hormonal signals and development, meristem functions and structure
  • Organ-level modelling: e.g., resource acquisition processes, autonomy of plant modules, formation of complex structures
  • Plant-level modelling: e.g., biomechanics and biophysics, plant-environment interactions, microbial symbioses, transport processes, biomass partitioning
  • Nutrients in plants: e.g., Roots and nutrient acquisition, nutrient transport, nutrient cycling within a plant, nutrient partitioning
  • Plant community level modelling: e.g., plant community interactions, plant-animal interactions, competition and facilitation in plant communities
  • Applications: e.g., crop modelling, tree and forest stand models, plant physiology and ecology, plant phenotyping

Paper submission
Extended abstracts of oral presentations (3 pages) and abstracts of posters (1 page) are solicited. All abstracts will be peer-reviewed by the International Programme Committee. All accepted abstracts will be included in the conference proceedings.

We will be able to accomodate ca. 50 oral presentations. Number of posters will not be restricted. Tentatively, FSPM2013 is divided into eight sessions defined by above themes. The session structure will be modified to reflect the abstracts submitted.

Special issue of Annals of Botany
Authors of accepted abstracts will be invited to submit a full paper to the FSPM2013 special issue of Annals of Botany. The full papers will be submitted to the normal peer-review of Annals of Botany.

Important dates

• Deadline for abstract submission is 11 January 2013
  • Acceptance notification of abstracts in early March 2013
  • Submission of revised abstracts in early April 2013

Visit the conference web site http://www.metla.fi/fspm2013 for more information.

Jäsenasiat

Seura toivottaa tervetulleiksi uudet jäsenet: MMM Jaana Korhonen, FT Katja Matveinen-Huju, FT Mari Pihlatie ja MMM Johnny Sved.

Pidä yhteystietosi ajantasalla

Jokaisen jäsentiedotteen yhteydessä tulee takaisin viestejä, joiden mukaan järjestelmässämme oleva sähköposti ei enää toimi. Pyydän pitämään sekä sähköposti- että postitustiedot ajantasalla. Mikäli seuran posti tulee työosoitteeseesi ja se muuttuu, ilmoita siitä seuralle, vaikka työnantajasi lähettäisi meille yleistiedotteen. Jäsenrekisteristämme ei pysty tekemään hakua työnantajan mukaan tietojen päivittämiseksi.

Toimiston aukioloajat syksyllä

Seuran toimisto on pääsääntöisesti auki maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8-16. Toimisto on suljettu 21.12.2012 – 1.1.2013.

Syysterveisin,

Sihteeri, Suomen Metsätieteellinen Seura ry