Avaa tulostettava jäsentiedote PDF-tiedostona.

Open the printable information letter as a PDF file.

Tässä tiedotteessa / Contents of the information letter:

• Suomen Metsätieteellisen Seuran tutkimus- ja matka-apurahat haettavissa 23.1. – 20.2.2016
  • Application of grants of the Finnish Society of Forest Science is open from 23 Jan. though 20 Feb. 2015
  • Metsäbiologian kerhon vuosikokous 27.1.2015
  • Toimiston aukioloajat keväällä 2015 / Opening hours of the office during spring 2015

Suomen Metsätieteellinen Seura toimii Suomen metsätieteellisen tutkimustyön hyväksi. Tarkoituksen toteuttamiseksi Seura myöntää hallinnassaan olevien rahastojen tuotoista apurahoja metsätiedettä edistäviin tarkoituksiin: tutkimusapurahoja, matka-apurahoja, apurahoja muuhun kansainväliseen toimintaan, kieliopintoihin ja muihin metsätiedettä edistäviin toimintoihin.

Lisäksi Suomen Metsätieteellisen Seura jakaa Metsämiesten Säätiön IUFRO-toimintaan myöntämän apurahan edelleen tutkijoille. Apurahoja myönnetään tutkijoiden osallistumiseen IUFRO-toimintaan ulkomailla ja IUFRO-toiminnan järjestämiseen Suomessa.

Seuran omien apurahojen ja IUFRO-apurahojen haku alkaa 23.1.2015 ja päättyy 20.2.2015 klo 16.00. Apurahoja haetaan sähköisellä apurahahakujärjestelmällä. Linkki järjestelmään aktivoituu hakuajan alkaessa. IUFRO:n toimihenkilöt voivat hakea IUFRO-apurahaa myös varsinaisen hakuajan ulkopuolella. Näitä hakijoita pyydetään ottamaan yhteyttä seuran sihteeriin.

Ennen hakemuksen laatimista hakijoita pyydetään lukemaan huolellisesti päivitetyt ohjeet apurahojen hakijoille ja ohjeet sähköisen järjestelmän käyttöön. Ohjeet löytyvät Seuran verkkosivuilta.

Päätös apurahoista tehdään maaliskuun loppuun mennessä. Myönnetyistä apurahoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti. Apurahat julkistetaan Suomen Metsätieteellisen Seuran kevätkokouksessa 15.4.2015.
Lisätietoja ja linkki sähköiseen apurahajärjestelmään

Finnish Society of Forest Science  promotes forest research in Finland. As a means to reach this goal, the Society awards grants for research, travel that supports research or post-graduate studies, other international activities, language studies, and other purposes that advance forest sciences.

Finnish Society of Forest Science also administrates grants for IUFRO activities awarded by the foundation Metsämiesten säätiö. These grants will be awarded for Finnish researchers for participation in IUFRO activities abroad and for organising IUFRO activities in Finland.

The application for the SMS grants and IUFRO grants will open on 23 January and close on 20 February 2015 at 16:00. The applications will be submitted using the electronic grant application system. Link to system will be activated at the opening of the application period.

IUFRO officers may apply for a IUFRO grant anytime during a year. IUFRO officers applying grants out of the general application period should contact the Secretary of the Finnish Society of Forest Science. The applicants are requested to carefully read the updated instructions for applicants and for the use of the electronic application system. The instructions can be found under the link given below.

Decicion on the grants will be made by the end of March. All grantees will receive a personal notification. The grants will be published in the Spring meeting of SMS on 15 April 2015.
More information and link to the electronic application system

Metsäbiologian kerhon vuosikokous 27.1.2015

Metsäbiologian kerhon vuosikokous pidetään tiistaina 27. tammikuuta 2015 Tieteiden talon salissa 312 (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki).

Tilaisuus alkaa klo 16.30 kokousesitelmillä luonnon monimuotoisuuden turvaamisen ratkaisuista. Esitelmiä seuraavat kahvitarjoilu ja vuosikokous klo 18.00 alkaen.

Ohjelma

16.30-17.00 Janne Kotiaho (Jyväskylän yliopisto): Elinympäristöjen tilan edistäminen Suomessa ja ennallistamisen 15% tavoite
17.00-17.30 Jarkko Nurmi (Suomen Riistakeskus): Suurpetokannat ja niiden hoito Suomessa
17.30-18.00 Jari Luukkonen (WWF):  Tiikerin ja sarvikuonon suojelun onnistumisen avaimet Nepalissa

18.00- Kahvitarjoilu, keskustelun jatko ja vuosikokous

Ilmoittautumisaikaa jatkettu: ilmoittaudu tarjoilujen varaamista varten viimeistään 22.1.2015 sähköpostitse: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">'+addy_text85221+'<\/a>'; //-->

Kaikki kerhon jäsenet ja muut kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Seuran toimisto on normaalisti avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 8  16. Sihteeri tekee etätöitä tiistaisin, mutta on tavoitettavissa puhelimitse tai sähköpostilla. Sihteeri ei ole tavoitettavissa perjantaisin, paitsi 20.2.2015 apurahahaun sulkeutumiseen asti. Toimisto on suljettu sihteerin talviloman takia 28.2.  15.3.2015.

The ordinary office hours of the Society are Monday, Wednesday, and Thursday from 8 to 16. The secretary of the Society works at home on Tuesdays but you may reach him by phone or e-mail. The secretary cannot be contacted on Fridays, except on 20 February till the closing of the grant application time.

Talviterveisin,

Sihteeri; Suomen Metsätieteellinen Seura ry