Lataa tulostettava jäsentiedote PDF-tiedostona

Download printable newsletter as a PDF file

Tässä tiedotteessa / Contents of the information letter:

* Suomen Metsätieteellisen Seuran tutkimus- ja matka-apurahat haettavissa 18.1. – 19.2.2016
* Application of grants of the Finnish Society of Forest Science is open from 18 Jan. though 19 Feb. 2016
* Metsäbiologian kerhon vuosikokous 28.1.2015
* Uusia jäseniä
_________

Suomen Metsätieteellinen Seura (SMS) toimii Suomen metsätieteellisen tutkimustyön hyväksi. Tarkoituksen toteuttamiseksi seura myöntää hallinnassaan olevien rahastojen tuotoista SMS:n apurahoja metsätiedettä edistäviin tarkoituksiin: tutkimusapurahoja, matka-apurahoja, apurahoja muuhun kansainväliseen toimintaan, kieliopintoihin ja muihin metsätiedettä edistäviin toimintoihin.

Lisäksi Suomen Metsätieteellisen Seura jakaa Metsämiesten Säätiön IUFRO-toimintaan myöntämän apurahan edelleen tutkijoille. Apurahoja myönnetään tutkijoiden osallistumiseen kansainväliseen IUFRO-toimintaan ja IUFRO-toiminnan järjestämiseen Suomessa.

SMS:n apurahojen ja IUFRO-apurahojen haku alkaa 18.1.2016 ja päättyy 19.2.2016 klo 16.00. Apurahoja haetaan sähköisellä apurahahakujärjestelmällä. Linkki järjestelmään aktivoituu hakuajan alkaessa. IUFRO:n toimihenkilöt voivat hakea IUFRO-apurahaa myös varsinaisen hakuajan ulkopuolella. Hakijoita pyydetään ottamaan yhteyttä Seuran sihteeriin.

Ennen hakemuksen laatimista hakijoita pyydetään lukemaan huolellisesti päivitetyt ohjeet apurahojen hakijoille ja ohjeet sähköisen järjestelmän käyttöön.

Päätös apurahoista tehdään maaliskuun loppuun mennessä. Myönnetyistä apurahoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti. Apurahat julkistetaan SMS:n kevätkokouksessa 5.4.2016.

Lisätietoja ja linkki sähköiseen apurahajärjestelmään
_________

Finnish Society of Forest Science (SMS, Suomen Metsätieteellinen Seura) promotes forest research in Finland. As a means to reach this goal, the society awards grants for research, travel that supports research or post-graduate studies, other international activities, language studies, and other purposes that advance forest sciences.

Finnish Society of Forest Science also administrates grants for IUFRO activities awarded by the foundation Metsämiesten säätiö. These grants will be awarded for Finnish researchers for participation in international IUFRO activities and for organising IUFRO activities in Finland.

The application for the SMS grants and IUFRO grants will open on 18 January and close on 19 February 2016 at 16:00. The applications will be submitted using the electronic grant application system. Link to system will be activated at the opening of the application period.

IUFRO officers may apply for a IUFRO grant anytime during a year. IUFRO officers applying grants out of the general application period should contact the Secretary of the Finnish Society of Forest Science. The applicants are requested to carefully read the updated instructions for applicants and for the use of the electronic application system.

Decision on the grants will be made by the end of March. All grantees will receive a personal notification. The grants will be published in the Spring meeting of SMS on 5 April 2016.

More information and link to the electronic grant management system

Metsäbiologian kerhon vuosikokous 28.1.2018

Metsäbiologian kerhon vuosikokous pidetään torstaina 28. tammikuuta 2016 Tieteiden talon salissa 312 (Kirkkokatu 6, 00170 Helsinki).

Tilaisuus alkaa klo 16.30 kokousesitelmillä. Teemana on ”Tehostuva metsien käyttö ja lahopuu”. Esitelmiä seuraavat kahvitarjoilu ja vuosikokous klo 18.30 alkaen.

Esitykset ja aikataulu

16.30    Pekka Punttila (Suomen ympäristökeskus): Alkusanat: Biotalous, tehostuva metsien käyttö ja kuollut puu

17.00    Marjo Palviainen (Helsingin yliopisto, metsätieteiden laitos): Lahoavan puuaineksen merkitys metsien hiilen ja ravinteiden kierrossa

17.30    Janne Rämö (Helsingin yliopisto, metsätieteiden laitos): Kuollut puu biodiversiteetti-indikaattorina jatkuvapeitteisen metsänhoidon optimoinnissa

18.00    Tuomas Kara (Helsingin yliopisto, metsätieteiden laitos): Lahopuun määrän ja laadun ennustaminen – UPM-Kymmene Oyj:n FSC-sertifioidut metsät

18.30    Kahvitarjoilu, keskustelun jatko ja vuosikokous

Ilmoittautumisia pyydetään kahvitarjoilun varaamiseksi 22.1.2016 mennessä sähköpostitse:

Kaikki kerhon jäsenet ja muut kiinnostuneet ovat lämpimästi tervetulleita!

Uusia jäseniä

Seuran verkkosivustolla olevassa jäsenlomakkeessa on havaittu virhe, jonka takia uudet jäsenhakemukset eivät tule käsittelyyn vaan ne menevät suoraan arkistoon. Onneksi kaikki hakemukset lienevät tallentuneet järjestelmään. Vika ei ole vielä korjattu, mutta nyt tiedämme, että hakemusarkisto on tarkistettava ajoittain.

Toivotamme uudet jäsenet Ari Einin, Juha Honkaniemen, Anne Immosen, Seppo Kangasmäen, Ville Kankaanhuhdan, Ninni Mikkosen ja Reijo Pöykön tervetulleiksi mukaan Seuran toimintaan.

Talviterveisin,

Sihteeri