Tutkimuksesta tuotteiksi ja päätöksiksi

Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki, 19.10.2016

Lataa Metsätieteen päivän tiivistelmäkirja pdf-tiedostona tästä. Kirjan käyttö ja jakelu on mahdollista Creative Commons -lisenssin CC BY 4.0 mukaan.

Metsäntutkimukselta, kuten kaikelta muultakin tutkimukselta, vaaditaan yhä enemmän ”yhteiskunnallista vaikuttavuutta”. Mitä yhteiskunnallinen vaikuttavuus oikein on? Syntyykö innovaatioita yksinkertaisesti päättämällä että nyt innovoidaan vai tarvitaanko todella uuden luomiseen sittenkin vuosien perustutkimusta, jota ajaa tutkijan halu löytää uutta? Miten suomalainen huippututkimus kohtaa yhteiskunnan tiedontarpeet? Miten tutkimustietoa sovelletaan metsäteollisuudessa? Suomen parhaat asiantuntijat keskustelivat näistä ja muista teemaan liittyvistä kysymyksistä Metsätieteen päivässä 19.10.2016. Iltapäivällä Seuran tieteenalaklubit järjestivät viisi rinnakkaista sessiota, joissa teemaan pureuduttiin metsätieteen eri alojen ja käytännön esimerkkien näkökulmasta. Päivän päättivät yhteinen iltatilaisuus, jossa jaettiin Suomen Metsätieteellisen Seuran vuoden 2016 huomionosoitukset, ja illallisbuffetti.

Kutsuesitelmät 9.00 - 12.15

Mikäli puhuja on antanut luvan Powerpoint-esityksensä PDF-version julkaisemiseen, tiedosto aukeaa esityksen nimen jäljessä olevast PDF-linkistä. Esitysten käyttö on mahdollista Creative Commons -lisenssin CC BY 4.0 mukaan.

9.00 - 9.05      Metsätieteen päivän avaus, Suomen Metsätieteellisen Seuran varapuheenjohtaja Jarkko Hantula

9.05 - 9.35      Tieteen ja yhteiskunnan uusi liitto: miten käy tieteen (ja yhteiskunnan)? akatemiaprofessori Uskali Mäki, Helsingin yliopisto

9.35 - 10.05    Geenitutkimusta evoluutiosta geenivarojen suojeluun ja jalostukseen (PDF), professori Outi Savolainen, Oulun yliopisto

10.05 - 10.35  Kahvitauko (2. kerros)

10.35 - 11.05  Huvista vai hyödystä - mistä on metsänarvioimistieteen tutkimus tehty? (PDF) tutkimusprofessori Annika Kangas, Luonnonvarakeskus

11.05 - 11.35  Tutkimuksella hyvinvointia metsästä (PDF), toimitusjohtaja Sixten Sunabacka, Tornator Oyj

11.35 - 12.15  Yleiskeskustelu

12.15 - 13.45    Lounastauko

13.00 - 13.45    Vain iltapäivään osallistuvien ilmoittautuminen (Helsinki)

Iltapäivän rinnakkaissessiot

13.45 - 14.45    Suomen Metsätieteellisen Seuran tieteenalaklubien järjestämät rinnakkaissessiot

Metsäbiologian kerho (Sali 404, 4. kerros): Tuli metsien luonnonhoidossa

Metsäekonomistiklubi (Sali 309, 3. kerros): Uutta metsäekonomista tutkimusta

Metsänhoitoklubi (Sali 505, 5. kerros): Tieteellisesti vakuuttavaa vai käytäntöön vaikuttavaa metsänhoidon tutkimusta?

Metsäteknologiklubi (Sali 312, 3. kerros): Big Data puunhankinnan tutkimuksessa

Taksaattoriklubi (Sali 104, 1. kerros): Metsien tuotoksen lisääminen

14.45 - 15.15    Kahvitauko (2. kerroksen kabinetti tai sali 504)
15.15 - 16.30    Klubien järjestämät rinnakkaissessiot jatkuvat