Tarkoitus | Tapahtumat | Jäsenet | Kokoukset | Hallitus | Säännöt

Juhlajulkaisu

2016
  • Metsäekonomistiklubin vuosikokous Helsingin yliopiston päärakennuksessa tiistaina 2.2.2016
2015
  • Metsäekonomistiklubin vuosikokous Suomen metsäyhdistyksessä torstaina 5.2.2015
  • Kevätseminaari: Näkökulmia puun riittävyyteen keskiviikkona 3.6.2015 klo 15 Hotelli Helkassa, Pohjoinen Rautatiekatu 23
    • Tilaisuuden puheenjohtajana toimii Riitta Hänninen
    • Puheenvuoroja eri näkökulmista luvassa: Jussi Uusivuori, Luke; Juha Mäntylä, Metsä Group, Juha Hakkarainen, MTK ja Annukka Valkeapää, WWF.
    • Seminaari on ilmainen, ilmoittautumiset klubin sihteeri Olli Mäelle sähköpostitse osoitteeseen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
  • Retkeily puurakentamisen kohteille pääkaupunkiseudulla 15.5.2014 klo 15.
    • Retkeilyn asiantuntijana ja oppaana toimii Markku Karjalainen, joka vetää työ- ja elinkeinoministeriön valtakunnallista puurakentamisohjelmaa.
    • Tutustuminen pääkaupunkiseudulla käynnissä oleviin/valmistuneisiin puurakentamiskohteisiin.
    • Retki on ilmainen ja vapaa kaikille kiinnostuneille osallistujille, ilmoittautumiset klubin sihteeri Olli Mäelle sähköpostitse osoitteeseen etunimi.sukunimi(at)tapio.fi
  • Vierailu Keravan Energialla keskiviikkona 18.9.2013 klo 14-16.
    • Keravan Energian ja laitoksen yleisesittely.
    • Keskustelua biomassan käytön haasteista.
  • Metsäekonomistiklubin seminaari Metsätieteen päivän yhteydessä 29.10.2013, teemana: ”Direktiivit, lait, sertifikaatit - sääntely ohjaa metsätaloutta”.

2011

Seminar on Non-Industrial Private Forest owners (NIPF) December 9th, 2011, 10-17 hrs at the University of Helsinki, Viikki campus

The seminar will have two keynote addresses, delivered by Jari Kuuluvainen and Joseph Buongiorno, and invited and voluntary presentations.

The seminar on Non-Industrial Private Forest owners is dedicated to Jari Kuuluvainen (Professor in Forest economics at University of Helsinki 1997-2009) who has a long and outstanding career in researching NIPF owners’ timber supply. In the seminar Kuuluvainen will have a keynote address on NIPF timber supply. Prof. emeritus Joseph Buongiorno, University of Wisconsin-Madison, has an extraordinarily long and productive career in forest economics. He is delivering the second keynote address on uneven-aged management, economics, tree diversity, and the supply of carbon storage.

See the programme, call for papers and instructions for the registarion on the seminar website: Seminar on Non-Industrial Private Forest owners (NIPF)

2010

Vuosikokousta edeltää Suomen Metsätieteellisen Seuran vuosikokous klo 09:00 sekä Seuran ja tieteenalakerhojen yhteinen kevätseminaari "Eri-ikäisrakenteiset metsät metsätaloudessa" klo 12:30-17:30, Säätytalon sali 15 (Kevätseminaarin ohjelma).

2009
Juhlaseminaarissa esiteltiin Metsäekonomistiklubin logo sekä siitä teetetty pinssi. Pinssejä on mahdollista tiedustella sihteeriltä, hinta 5 euroa.

• Luonnosta virkistystä ja hyvinvointia 9.11.2005
  • Evaluating Financing of Forestry in Europe / Puunkäytön edistämispolitiikka Suomessa 31.1.2005

• Scandinavian Society of Forest Economics 12.–15.5.2004
  • Suomen metsäsektorin tulevaisuus globaalissa kehityksessä 21.4.2004
  • Metsäekonomistiklubin vuosikokous ja ruotsalaisten metsäekonomistien esitelmätilaisuus 29.1.2004
  • Metsien monimuotoisuuden ohjauskeinot – Oikeus- ja taloustieteellinen seminaari 15.–16.1.2004
  • The economic value of biodiversity in the U.K. 15.1.2004

• Metsätalouden sääntely ja suositukset – vuosikokous ja seminaari
  • Metsäpolitiikan haasteet 2000-luvun alussa
  • Uudet liiketoimintakonseptit puutuotealan teollisuudessa

• Metsän arvonmääritys: Kohti yhtenäistä ja perusteltua käytäntöä?

• Kesähakkuiden taloudelliset vaikutukset (Metsätieteen päivän yhteydessä)
  • Retkeily Osuuspankin sijoitusyhtiöön, Opstockiin
  • Etelä-Suomen metsien suojelun taloudelliset hyödyt
  • Suomen metsäklusteri tienhaarassa