Tapahtumat Jäsenet Kokoukset Hallitus Julkaisut
Huomionosoitukset Simo Poso -palkinto Innovaatiopalkinto

Tarkoitus ja toiminta

Taksaattoriklubi on perustettu vuonna 1985. Vuodesta 1987 lähtien klubi on toiminut Suomen Metsätieteellisen Seuran alaisuudessa ja sen tarkoituksena on

– edistää metsänarvioimismenetelmien ja metsätalouden suunnittelujärjestelmien tutkimusta ja kehittämistä sekä tutkimuksen ja käytännön välistä vuorovaikutusta
– yhtenäistää ja vakioida metsien mittaus- ja luokitustapoja
– toimia metsänarviointi- ja metsätalouden suunnittelutehtävissä työskentelevien yhdyssiteenä
– edistää ja kehittää jäsentensä ammatillisia tietoja ja taitoja
– lisätä alan tuntemusta ja arvostusta.

Klubi järjestää esitelmä- ja keskustelutilaisuuksia sekä retkeilyjä, tekee aloitteita ja kannanottoja. Lisäksi klubi perustaa työryhmiä, antaa lausuntoja, seuraa alan koti- ja ulkomaista kehitystä, edistää laajoja käyttäjäpiirejä palvelevien metsätietojärjestelmien tutkimusta ja kehittämistä ja julkaisee ja levittää alaa koskevaa tietoutta.

Taksaattoriklubi myöntää ansiomerkkejä ja jakaa joka toinen vuosi Simo Poso -palkinnon parhaasta metsänarvioimistieteellisestä pro gradu -työstä. Vuonna 2009 klubi perusti Innovaatiopalkinnon, joka jaetaan joka kolmas vuosi. Taksaattoriklubi osallistuu vuosittain järjestettävän Metsätieteen päivän järjestelyihin.

Tiedustelut

Klubin sihteeri Jari Vauhkonen