Tapahtumat    Jäsenet Kokoukset Hallitus Julkaisut
Huomionosoitukset Simo Poso -palkinto Innovaatiopalkinto

 

2019

 

Taksaattoriklubin vuosikokous ja kevätseminaari: ”Korkokanta metsätalouden suunnittelussa” järjestettiin 9.4.2019 Metsätalolla. Vuosikokouksen pöytäkirja ja kevätseminaarin ohjelma esityksineen ovat luettavissa tilaisuuden omalta sivulta. Tilaisuuteen osallistui reilut 40 henkilöä. Kiitokset esiintyjille!

  


Suomen Metsätieteellisen seuran Metsäbiologian kerho, Taksaattoriklubi ja Metsäteollisuus ry kutsuvat seminaariin:

Luonnon monimuotoisuuden turvaaminen talousmetsissä – uutta tietoa metsätalouden kehittämiseen

Aika: Maanantai 15.4.2019 klo 13-15.45

Paikka: Sali 104, Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki

13.00 – 14.15

Tilaisuuden avaus

Tuomas Aakala, Suomen Metsätieteellisen Seuran Metsäbiologian kerho

Tutkimushanke osana Metsäteollisuuden metsäympäristöohjelmaa

Tiina Vuoristo, Metsäteollisuus ry

Metsäluonnon monimuotoisuudelle tärkeiden rakennepiirteiden muutokset 1980-2015

Kari T. Korhonen, Luonnonvarakeskus

Talousmetsien luonnonhoidon vaikutukset rakennepiirteisiin tulevaisuudessa

Olli Salminen, Luonnonvarakeskus

Vaateliaiden epifyyttisten jäkälien ja sammalien säilyminen talousmetsämaisemassa

Kimmo Syrjänen, Suomen ympäristökeskus

14.15 – 14.45 Kahvitauko, 2. kerros

14.45 – 15.45 Kommenttipuheenvuorot ja keskustelu

Katja Matveinen, Maa- ja metsätalousministeriö

Liisa Rohweder, WWF Suomi

Lea Jylhä, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Pekka Kallio-Mannila, Stora Enso Metsä

Tilaisuutta on mahdollista seurata myös verkossa. Tilaisuus on kaikille avoin, mutta ilmoittautumisia pyydetään 10.4.2019 mennessä tämän ilmoittautumislomakkeen kautta

Lämpimästi tervetuloa!

 


 

Aiemmat vuodet

 

2018

Taksaattoriklubin vuosikokous ja kevätseminaari järjestettiin 11.4.2018 Tieteiden talon salissa 312. Vuosikokouksen asialista ja kevätseminaarin ohjelma esityksineen ovat luettavissa tilaisuuden omalta sivulta.

 

2017

Taksaattoriklubin vuosikokous ja kevätseminaari järjestettiin 10.3.2017 Tieteiden talon salissa 309. Vuosikokouksen asialista ja kevätseminaarin ohjelma ovat luettavissa tilaisuuden omalta sivulta. Päivän tapahtumiin osallistui yhteensä 24 asiasta kiinnostunutta.

 

2016

Taksaattoriklubi järjesti syksyllä kaksi seminaaria:

Seminaari "Metsätieto ja sähköiset palvelut", Paikkatietomarkkinoilla Helsingin messukeskuksessa, 8.11.2016. Seminaarissa pidetyt esitykset on julkaistu Paikkatietomarkkinoiden omalla sivulla.

Iltapäiväsessio "Metsien tuotoksen lisääminen" Metsätieteen päivän yhteydessä 19.10.2016. Seminaarissa pidetyt esitykset on julkaistu Metsätieteen päivän omalla sivulla. Seminaarissa luovutettiin lisäksi Taksaattoriklubin 3. Innovaatiopalkinto Veikko Hiltusen ja Pauli Walleniuksen työryhmälle osallistavan suunnittelun ja päätöstukijärjestelmien kehittämisestä Metsähallituksen luonnonvarasuunnittelussa - lisätietoa asiasta.

Klubin vuosikokous ja kevätseminaari järjestettiin 2. maaliskuuta Tieteiden talon salissa 309. Päivän tilaisuuksiin osallistui yhteensä 27 taksaattoria. Kevätseminaarissa esiteltiin tällä kertaa Suomen rahoittaman kehitysyhteistyön tuloksia – ja lopulta muutakin aiheeseen liittyvää – taksaattorinäkökulmasta. Seminaarin puhujat ja otsikot olivat:

2015

Klubi osallistui 17.11. Helsingissä Tieteiden talolla pidetyn Metsätieteen päivän järjestelyihin. Päivän yleisotsikko oli "Metsien kestävä käyttö biotalouden aikana" ja Taksaattoriklubin järjestämän iltapäiväsession otsikko "Riittävätkö tiedot metsien kestävän käytön määrittämiseen?". Sessiomme lopulla salissa oli yhteensä 37 asiasta kiinnostunutta. Päivän ohjelma ja julkaistut esitykset löytyvät Metsätieteen päivän omalta sivulta ja Taksaattoriklubin session osalta suoraan tästä linkistä.

Klubin 8.-11.4. järjestämälle Ranskan matkalle osallistui 12 taksaattoria. Katso ryhmäkuva matkalaisista yhdessä ranskalaisten isäntien kanssa ja lue lyhyt matkakertomus Metsämiesten säätiön sivuilta.

Klubin vuosikokous ja kevätseminaari järjestettiin perjantaina 20.3. Helsingin yliopiston Aurora-rakennuksessa. Vuosikokouksessa mm. jaettiin Simo Poso-palkinto vuosien 2013-14 parhaasta metsänarvioimistieteen pro gradu-työstä Juha Inkilän työlle "Kiinteistörajojen optimointi soluautomaatin avulla" sekä hallituksen myöntämiä kunniamerkkejä ansioituneille taksaattoreille.

Kevätseminaarin pääteema oli tänä vuonna valtakunnan metsien inventointi (VMI) ja siihen liittyvien tietotarpeiden muutos. Seminaarin puheenjohtajana toimi Prof. Annika Kangas ja esiintyjät edustivat Luonnonvarakeskusta sekä Suomen metsäkeskusta (SMK). Seminaariin osallistui yhteensä 36 aihepiiristä kiinnostunutta. Seminaarin ohjelma:

2014

Taksaattoriklubi osallistui Helsingissä Tieteiden talolla 12.11. järjestettyyn Metsätieteen päivään iltapäiväsessiolla "Metsien monet hyödyt – onko uudesta teknologiasta apua tiedonhankinnassa?". Session esiintyjät ja aiheet olivat:

Klubi järjesti seminaarin "Laserkeilauksen huippuyksikkö ja moderni metsänarviointi" Paikkatietomarkkinoilla 4.11. Helsingin messukeskuksessa. Seminaarin esiintyjät ja aiheet olivat::

Klubin vuosikokous ja kevätseminaari järjestettiin 25.3. Tieteiden talolla Helsingissä. Päivän tilaisuuksiin osallistui yhteensä 32 aihepiiristä kiinnostunutta taksaattoria. Kevätseminaarin pääteemana oli metsäsuunnittelu ja esiintyjiksi oli pyydetty alalta lähivuosina väitelleitä tutkijoita. Kevätseminaarin esitykset löytyvät alta:

2013

Taksaattoriklubi järjesti perinteisen Metsätieteiden Päivän iltapäiväseminaarinsa tiistaina 29.10.2013 Tieteiden Talolla Helsingissä. Seminaarin esiintyjinä olivat Kimmo Huttunen (ISY), Teppo Hujala (Metla) sekä Tuula Packalèn (Metla). Lisäksi tilaisuudessa myönnettiin järjestyksessä toinen Taksaattoriklubin Innovaatiopalkinto. Palkinnon saajana oli tällä kertaa Trestima Oy ja perusteluna palkinnon myöntämiselle heidän kehittämänsä mobiili metsänmittaussovellus.

Klubin vuosikokous ja kevätseminaari järjestettiin 13.3 Tieteiden Talolla Helsingissä. Seminaarin esiintyjiä olivat Sanna Härkönen (Metla), Jussi Peuhkurinen (Arbonaut), Jouni Siipilehto (Metla), Jouko Laasasenaho (HY), sekä Metlan uusi tilastollisten menetelmien professori Juha Heikkinen.

2012

Metsätieteen päivä 2012: "Ilmastonmuutos ja metsät", 31.10.2012, Tieteiden talo, Helsinki. Päivän ohjelma nähtävillä täällä.

Taksaattorien seminaari paikkatietomarkkinoilla järjestettiin 6.11.2012 Messukseskusessa. Seminaarin kantavana teemana oli tuoreet verkkometsäsovellukset ja seminaarin aikana esiteltiin mm. Metsään.fi sovellus, U-Metsä -tutkimushanke, Puupörssi, Tapion ForestKIT -sovellus, Arbonautin ArboWebForest -sovellus, Simosolin Iptim -sovellus sekä Blom Kartan BlomUrbex –sovellus.

Kevätseminaari 22.3.2013 Pasilan visiossa. Esiintyjät olivat Prof. Pekka Kauppi (HY), Prof. Timo Pukkala (ISY), Prof. Annika Kangas (HY), sekä tutkija Nurul Islam (ISY).

2011

Vuosikokous ja kevätretki järjestettiin Tartossa 7.-8.4.2011. Ohjelmassa oli tutustumista Viron metsätalouteen ja metsien kaukokartoitukseen Tarton Maatalousyliopistossa ja Tarton Observatoriossa.

2010

Metsätieteen Päivä järjestettiin 4. marraskuuta 2010 Helsingissä. Sekä aamupäivän yhteisseminaari että iltapäivällä järjestetyt klubien seminaarit olivat yleisömenestys. Päivän ohjelma nähtävissä täällä.

Taksaattoriklubi järjesti perinteisen seminaarinsa paikkatietomarkkinoiden yhteydessä ti 2.11. klo 13.00-15.30. Seminaarin teemana oli "Kaukokartoitusperustaiset hiilitaseanalyysit". Seminaarin esitykset ladattavissa nyt pdf muodossa:

Tuomas Häme, VTT: Biomassatulkinta tutkakuvista

Jarno Hämäläinen, Arbonaut: Biomassatulkinta Lidarilta

Erkki Tomppo, Metla: Sampling design for NAFORMA

Jussi Rasinmäki, Simosol Oy: Kaupunkimetsien hiilitaselaskelma - Lahti

Retkeily Rovaniemen seudulle - peruttu vähäisen kiinnostuksen vuoksi!

SMS:n ja sen tieteenalakerhojen yhteinen kevätseminaari "Eri-ikäisrakenteiset metsät metsätaloudessa" 8.4.2010 kokosi Säätytalolle yli 100 kuulijaa.

Taksaattoriklubin 25-vuotisjuhlatapahtuma to-pe 25.-26.3.2010. Aloitimme tutustumalla Turun yliopiston maisemamaantieteen tutkimukseen, minkä jälkeen oli vuorossa professori Pekka Kilkin aikaansa edellä olleita tutkimusaiheita käsitellyt juhlaseminaari. Sen jälkeen nautimme buffet-illallisen Silja Europalla, yövyimme Maarianhaminassa ja tutustuimme Ahvenanmaan metsätalouden ja metsäsuunnittelun erityispiirteisiin. Paluumatkan ohjelmassa oli juhlavuosikokous palkitsemisineen, Taksaattoriklubin ensimmäisen Innovaatiopalkinnon jako sekä saajien keynote-puheenvuorot.

 


Vuosien 2000-2009 tapahtumat omalla sivullaan