Tapahtumat Jäsenet Kokoukset Hallitus Julkaisut
Huomionosoitukset Simo Poso -palkinto Innovaatiopalkinto

Yrjö Ilvessalon muistelmateos  on julkaistu v. 2014 Helsingin yliopiston metsätieteiden laitossarjassa ja sitä voi ostaa painettuna hintaan 20 euroa (tiedustelut suoraan ko. laitokselta).

Yrjö Ilvessalo: "Erään metsämiehen muistelmia", Helsingin yliopiston metsätieteiden laitoksen julkaisuja 6.

Metsämiesten Säätiön rahoittamassa Taksaattorien taipaleelta -historiaprojektissa työstetty taksaattorihistoriikki julkaistiin Metsätieteen Päivänä 4.11.2009.
Lisätietoja ja tilausohjeet.

Aarne Nyyssösen muistelmat

Taksaattoriklubi on julkaissut Aarne Nyyssösen muistelmien uuden painoksen sarjassa Helsingin yliopiston metsävarojen käytön laitoksen julkaisuja. Muistelmajulkaisu on luettavissa PDF-versiona avoimessa DViikki-julkaisuarkistossa.

Haapanen, R., Hujala, T. & Poso, S. (toim.) 2008. Telluksen taksaattori: Ylijohtaja, Professori Aarne Nyyssönen. 2. uudistettu painos. Taksaattoriklubi. Metsävarojen käytön laitoksen julkaisuja 42. 146 s. ISBN 978-952-10-4524-0 (nid.) ISBN 978-952-10-4525-7 (PDF)

Metsäntutkimuslaitoksen ylijohtaja, metsänarvioimistieteen professori Aarne Nyyssösen muistelmat on eloisa elämäntarina kansainvälisen tutkijan, vaikutusvaltaisen asiantuntijan ja arvostetun metsähallintokehittäjän taipaleelta. Se vie lukijan mukanaan Erik Lönnrothin oppilaaksi, vaarallisiin viidakoihin sekä kansallisen hajasijoitushistorian taustoihin. Savolaisen lupsakka muistelu sisältää herkullisia kuvauksia "vanhan polven" metsämiespersoonista, kuten Olli Heikinheimo, Yrjö Ilvessalo, Sulo Emil Multamäki ja Risto Sarvas. Esipuheen on kirjoittanut Nyyssösen työtoveri, professori emeritus Simo Poso. Käsillä olevaan painokseen on kerätty muistelijaa koskevia aikalaismuistelmia sekä valokuvia Aarne Nyyssösen uran eri vaiheista.

Aiempia julkaisuja

Holopainen, M. (toim.) 1999. Metsät paikkatietojärjestelmissä - eilen, nyt ja tulevaisuudessa. Taksaattoriklubi, Helsingin yliopiston metsävarojen käytön laitoksen julkaisuja 21, 71 s. ISBN: 9789514590306.

Poso, S. (toim.). 1994. Metsätiedon keruu, hallinta ja käyttö. Taksaattoriklubi, Helsingin yliopiston metsävarojen käytön laitoksen julkaisuja 6.