Tapahtumat Jäsenet Kokoukset Hallitus Julkaisut
Huomionosoitukset Simo Poso -palkinto Innovaatiopalkinto

Haapanen, R. ja Hujala, T. (toim.) 2009. Taksaattorien taipaleelta. Sata ja yksi vuotta suomalaista metsänarviointia. Taksaattoriklubi, 384 s.

Metsänarvostelijoita, metsäkonduktöörejä ja suuria herroja. Mittaajia, suunnittelijoita ja konsultteja. Tutkijoita, opettajia ja yhteiskunnallisia vaikuttajia. Kaikkia näitä ja paljon muuta on mahtunut suomalaisten metsänarvioijien pieneen ammattikuntaan sen yli satavuotisen historian aikana. Millaisia tehtäviä nämä metsänarvioijat eli taksaattorit ovat taipaleellaan kohdanneet ja ratkaisseet? Minkälaisin eväin kestävän metsätalouden tietotuki suuntaa kohti tulevaa? Tässä teoksessa yli 40 aikalaiskirjoittajaa tarkastelee metsänarvioinnin ydintä, sen moninaisia rajapintoja ja alan kehitysvaiheita. Katso sisällysluettelo (pdf)!

Kirjan hinta 20 euroa noudettuna klubin toimihenkilöltä ja 25 euroa postitettuna. Lisätietoja klubin sihteeriltä, jari.vauhkonen (at) uef.fi.

Taksaattorihistoriikin kansi