Taksaattoriklubin tapahtumat 2000-2009 (ks. uudemmat tapahtumat)

Tapahtumat Jäsenet Kokoukset Hallitus Julkaisut
Huomionosoitukset Simo Poso -palkinto Innovaatiopalkinto

2009

Metsätieteen Päivänä ke 4.11. (teema "Tiedon istuttaminen käytäntöön") pääseminaarin taksaattoriosiossa käsiteltiin aihetta "Miten päätösanalyysin menetelmät tulivat Metsähallitukseen?" Klubin iltapäiväseminaarin otsikko oli "Taksaattoritutkimuksesta käytäntöön", ja siellä esittelyssä olivat liiketoiminnan, konsultoinnin ja kehittävän tutkimuksen näkökulmat. Samana päivänä julkaistiin myös klubin historiaprojektissa valmisteltu kirja; katso lisätietoja ja tilausohjeet.

Syksyn Paikkatietomarkkinoille ti 3.11. (klo 13:00-15:30) klubi järjesti jälleen oman seminaarin, tällä kertaa teemalla "Ilmakuvien tarve metsäsuunnittelussa". Seminaarin alateemoina olivat leimikon suunnittelu laserdatasta ja kuvioton suunnittelu, kuviointi laserdatasta sekä puulajitulkinta laserdatasta.

Retkeily Rovaniemen seudulla 23.-24.9.2009 (”Metsäsuunnittelun rooli Pohjois-Suomen metsien käyttömuotojen yhteensovittamisessa”) PERUTTIIN.

Klubin vuosikokous ti 28.4. klo 8.30 RSKK:n koulutusluokassa Tikkurilassa (Vernissakatu 2 A, Vantaa).

Kevätseminaari Puiden ja metsien mittaaminen tulevaisuudessa heti vuosikokouksen jälkeen eli ti 28.4. klo 9–12 yllä mainitussa paikassa.

2008

Klubin iltapäiväseminaari Metsätieteen päivänä 5.11. on (aiemmasta poiketen) teemasta "Ratkeaako puun riittävyys metsävaratiedoilla, metsäsuunnittelulla tai yhteistoiminnalla?". Tilaisuus on Helsingissä Tieteiden talolla alkaen klo 13.30.

Klubin seminaari "3D-mallinnus metsäsektorilla" Paikkatietomarkkinoilla on (aiemmasta poiketen) keskiviikkona 24.9. klo 12.30–14.30.

Opinto-ja verkostoitumismatka Slovakiaan 11.–14.9.2008; ohjelmassa (PDF) mm. kansainvälinen seminaari "The Role of forest inventory and management planning in sustainable forest management in Finland and in Slovakia" (seminaarin ohjelma, PDF) sekä tutustumista slovakialaiseen metsähallintoon ja metsäntutkimukseen, yöpymiskohteina Zvolen, Strbské Pleso ja Bratislava. Kokoontuminen to 11.9. Helsinki-Vantaalla, josta lento klo 8.00 Wieniin; paluulento laskeutuu su 14.9. klo 14.00.

Vuosikokous (ohjelma, PDF) ja innovaatioaiheinen seminaari keskiviikkona 23.4.2008 Tikkurilassa, Metsähallituksen pääkonttorin vieressä olevan Rikosseuraamusviraston Koulutuskeskuksen auditoriossa (Vernissakatu 2 A, Vantaa; yhteystiedot). Vuosikokous alkaa klo 8.15 ja seminaari klo 9. Tilaisuus päättyy klo 12.
Seminaarista annettu palaute (PDF)

2007

"Ajan hallinta metsätietojärjestelmissä" -teemaseminaari Paikkatietomarkkinoilla ke 26.9.2007 klo 12.30–14.30 Helsingin Messukeskuksessa

Ajantasaisen metsävaratiedon keruuta ja hyödyntämistä käsittelevä retkeily Kuortaneella ma 10.9.2007 MSU-seminaarin yhteydessä

Taksaattoriklubi järjestää Metsäpäivien 2007 yhteydessä professori, ylijohtaja Aarne Nyyssösen monipuolista tiedemiesuraa kunnioittavan seminaarin, jonka aiheena on suomalainen metsäosaaminen kansainvälisillä työmarkkinoilla. Seminaari on maanantaina 19.3.2007 klo 12.00–14.40 Marina Congress Centerin Lehdistöhuoneessa Helsingin Katajanokalla.

Seminaarin osallistumismaksu 10 e, johon sisältyy kahvitarjoilu, pyydetään maksamaan Taksaattoriklubin tilille Helsingin OP 572302-597834, maksun viestikenttään osallistujan nimi. Opiskelijoille seminaari on maksuton.

Klubin vuosikokous pidetään samassa tilassa ennen seminaaria klo 11.30 alkaen. Kokous on maksuton.

2006

Taksaattoriklubi retkeilee Venäjällä/Petroskoissa 1.–3.11., lähtö Metsätieteen päivän iltana Joensuusta, paluu Joensuuhun 3.11. illalla.

Taksaattoriklubi järjestää seminaarin Paikkatietomarkkinoiden yhteydessä 3.10. klo 13–15. Lisätietoja markkinoiden sivuilta

Vuosikokous ja seminaari 2006 30.3.

Taksaattoriklubin Puolan-matka 21.4.–24.4.

Vuosikokous ja seminaari 2005 15.3.

Vuosikokous ja seminaari 2004

2003

N. A. Osaran syntymästä 100 vuotta. Taksaattoriklubi järjestää merkkipäivän kunniaksi symposiumin 28.11. Helsingin yliopiston tiloissa Viikissä. Ohjelmassa alustuksia sekä paneeli.

Metsätalouden kannattavuus ja teollisuuden puustamaksukyky. Retkeily Metsätieteen päivän yhteydessä 21.10.

Vuosikokous ja seminaari 2003

Iltapäiväsessio Metsätieteen päivien yhteydessä 17.10.2001:
Sosiaalinen kestävyys metsätalouden järjestelyssä

Simo Hannelius, Metsäntutkimuslaitos: Metsänarvon määrityksen uusimmat tutkimukset
Kommenttipuheenvuorona Eero Melantie, Pohjois-Pohjanmaan ympäristökeskus: Kokemuksia maanlunastuksesta
Miika Kajanus, Pohjois-Savon ammattikorkeakoulu: Sosiaaliset näkökohdat metsäsuunnittelussa
Antti Otsamo, Stora Enso Forest Consulting Ltd: Viljelymetsätalouden sosiaalinen kestävyys Indonesiassa

Kevätseminaari 28.3.2001

Metsien inventointi:
Heikki Luukkonen & Pekka Savolainen: Maan kattava ilmakuvatietokanta
Teppo Hujala: Kaukokartoituskuvien radiometriset korjaukset
Raisa Sell: Ilmakuvien segmentoinnin käyttökelpoisuus metsäsuunnittelussa