Tapahtumat Jäsenet Kokoukset Hallitus Julkaisut
Huomionosoitukset Simo Poso -palkinto Innovaatiopalkinto

Katso Metlan tiedote Innovaatiopalkinnon perustamisesta ja kiertopalkinnon luovuttamisesta: http://www.metla.fi/tiedotteet/2009/2009-06-18-taksaattoriklubi.htm.

Taksaattoriklubin innovaatiopalkinto jaetaan tunnustuksena metsänarvioinnissa tai metsätalouden suunnittelussa hyödynnetystä innovaatiosta. Palkintona jaetaan joka kolmas vuosi tohtori Tuula Nuutisen lahjoittama kiertopalkinto, kotimaisista jalopuista tehty ”Relaskooppi”. Pysyväksi henkilökohtaiseksi muistoksi palkittu saa ”Relaskoopin” puisen pienoismallin.

Innovaatiopalkinnon perusti Taksaattoriklubin vuosikokous vuonna 2009. Aloite innovaatiopalkinnon perustamiseksi tehtiin vuonna 2008 järjestetyssä Taksaattoriklubin seminaarissa ”Innovaatiot ja metsäalan kilpailukyky”. Taksaattoriklubin vuosikokous valitsee hallituksen esittelystä palkintoraadin, joka valitsee palkinnonsaajan.

Innovaatiopalkinnon tavoitteena on rohkaista innovatiiviseen toimintaan sekä edistää tiedelähtöisyyttä ja asiakassuuntautumista toimialalla. Palkinto myönnetään henkilölle, työryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, jonka innovaatiolla on ollut vakiintuneita vaikutuksia toimialalla.

Kuva: Sami Oksa

Taksaattoriklubin 1. innovaatiopalkinto jaettiin klubin 25-vuotisjuhlakokouksessa 26.3.2010 M/S Silja Europalla! Palkinnon jakoivat Prof. Matti Maltamo Joensuun Yliopistosta ja Prof. Juha Hyyppä Geodeettiseltä laitokselta. Palkinto myönnettiin uraauurtavasta työstä laserkeilauksen tuomisessa metsäalalle Suomessa.

Taksaattoriklubin 2. innovaatiopalkinto jaettiin Metsätieteen Päivillä 29.10.2013! Palkinnon sai Trestima Oy kehittämästään mobiilista metsänmittaussovelluksesta. Kuvassa Trestima Oy:n Timo Rouvinen (vas.) ja Simo Kivimäki (oik.)

Taksaattoriklubin 3. Innovaatiopalkinto myönnettiin Veikko Hiltusen ja Pauli Walleniuksen työryhmälle osallistavan suunnittelun ja päätöstukijärjestelmien kehittämisestä Metsähallituksen luonnonvarasuunnittelussa.

- Palkintoraadin edustaja Tuula Packalen ja Taksaattoriklubin sihteeri Jari Vauhkonen luovuttivat palkinnon Veikko Hiltuselle Metsätieteen päivän seminaarissa 19.10.2016 [kuva 1, kuva 2; kuvat (c) Pekka Nygren, kuvien käyttö on sallittu CC BY 4.0 -lisenssillä]

- Lue palkintoraadin perustelu ja Metsähallituksen tiedote