Aika ja paikka: perjantai 21.9.2018, Tieteiden talo (Kirkkokatu 6, Helsinki)

Pekka Kilkin väitöskirja ’Tulotavoitteeseen perustuva hakkuulaskelma’ tarkastettiin Helsingin yliopistossa 50 vuotta sitten, v. 1968. Tällä työllään Pekka Kilkki avasi tutkimusaiheen sivupolkuineen, jolla on ollut suuri vaikutus siihen, mitä suomalainen metsätiede on tänään.

Taksaattoriklubi kutsuu tieteen ystäviä 21.9.2018 järjestettävään Pekka Kilkki -seminaariin. Tämä monitieteinen seminaari on suunnattu metsäalan tutkijoille, opiskelijoille ja muille metsätalouden toimijoille. Paikkana on Tieteiden talo ja tilaisuus jatkuu illallisella läheisessä Kolme Kruunua –ravintolassa (Liisankatu 5).

Seminaarin päiväohjelmassa tehdään katsaus Kilkin tutkimusaiheisiin, niiden historiaan, nykytilaan ja tulevaisuuden näkymiin. Seminaarin puhujista moni on aikanaan ollut Pekka Kilkin kollega tai oppilas. Mukaan on pyydetty myös nuoremman sukupolven tutkijoita, joiden kiinnostuksen kohteet osuvat yksiin Pekka Kilkin kanssa. Perus- ja jatkotutkinto-opiskelijoiden on mahdollista osallistua tilaisuuteen myös omalla posterilla, joka liittyy Pekka Kilkin tutkimusaiheisiin (ks. ohjelman osioiden otsikot). Kerro tästä ilmoittautumisesi yhteydessä.

Seminaarin esitykset, valikoituja Pekka Kilkin kirjoituksia sekä ystävien ja kollegoiden muisteluksia kootaan sähköiseksi ja painetuksi julkaisuksi. Seminaarin järjestämistä sekä julkaisun koostamista ja painatusta ovat tukeneet Metsämiesten säätiö ja Metsähallitus.

Päiväohjelma on maksuton. Lounas on omakustanne lähiravintoloissa. Illalliselle osallistujat voivat valita etukäteen liha-, kala- tai kasvismenun, hinnaltaan n. 35–37 euroa ilman ruokajuomia.

Mikäli unohdit ilmoittautua, ota yhteys Taksaattoriklubin sihteeriin Minna Rätyyn (yhteystiedot alla).

Terveisin,

Risto Päivinen